ZAŠTITA PRIVATNOSTI I UPOTREBA KOLAČIĆA

U svjetlu stupanja na snagu Uredbe (EU) 2016/79 Europskog parlamenta i Vijeća od 27.04.2016.g. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (opća uredba o zaštiti podataka) ili General Data Protection Regulation (GDPR) koja od 25.05.2018.g. zamjenjuje dosadašnji zakonski okvir zaštite osobnih podataka, koristimo pravila o zaštiti privatnosti koja razjašnjavaju naše obveze u vezi sa zaštitom Vaših osobnih podataka.

Poštujemo prava privatnosti naših posjetitelja i prepoznajemo važnost zaštite prikupljenih podataka o njima. Ova pravila o privatnosti odnose se na prikupljanje, pohranu i upotrebu osobnih podataka koje nam date.

OVA PRAVILA ZAŠTITE PRIVATNOSTI OBJAŠNJAVAJU SLJEDEĆE:

  • Koje osobne podatke prikupljamo od Vas i kako
  • Što su kolačići
  • S kime ćemo podijeliti Vaše osobne podatke
  • Gdje obrađujemo Vaše osobne podatke
  • Marketinški oglasi
  • Kako možete pristupiti svojim osobnim podacima i ažurirati ih
  • Zaštita Vaših osobnih podataka
  • Zaštita Vaših prava u vezi osobnih podataka
  • Zašto se povezujemo s drugim web stranicama
  • Kako možemo izmijeniti politiku zaštite privatnosti

Gdje i kako postaviti pitanja ili nas kontaktirati u vezi s vašim osobnim podacima Ako ste mlađi od 16 godina, morate obavijestiti roditelja ili staratelja o našim pravilima o privatnosti kako bismo dobili njihovo dopuštenje za korištenje vaših osobnih podataka.

Ako ste mlađi od 16 godina, morate obavijestiti roditelja ili skrbnika o našim pravilima privatnosti kako bismo dobili njihov pristanak za korištenje Vaših osobnih podataka.

KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO OD VAS I KAKO

Prikupljamo osobne podatke o Vama kada se registrirate na našoj web stranici, koristite naše online usluge, komunicirate s nama na bilo koji drugi način, npr. putem društvenih mreža, kliknite oglas koji stavljamo na naše ili tuđe web stranice, zatražimo informacije ili pomoć, date nam izjave ili druge povratne informacije, komentirate blogove ili članke sadržane u našim uslugama, prisustvujte putovanju koje smo za Vas organizirali, prijavite se za naše posebne ponude ili druga ažuriranja, ispunite ankete. Registriranjem, pretplatom ili korištenjem naših usluga pristajete na korištenje Vaših osobnih podataka u skladu s ovim pravilima. Možemo također dobiti informacije o Vama iz naše grupe i trećih strana s kojima imamo poslovni odnos.

Informacije koje prikupljamo i čuvamo o Vama mogu uključivati Vaše ime i prezime, adresu e-pošte, telefonske brojeve i brojeve mobilnih telefona, kućnu adresu, adresu za plaćanja, pojedinosti o podacima o plaćanju, IP adresi, kriterijima pretraživanja, povijesti putovanja, odgovore na ankete, vrstu preglednika koji koristite (preglednik je program koji koristite za gledanje web stranica, kao što su Internet Explorer, Firefox ili Safari), vrijeme kada pristupate web mjestu i koliko dugo, ID-ovi ćelija (to su jedinstveni identifikatori telekomunikacijskih tornjeva koje koristi Vaš mobilni telefon kada upotrebljavate usluge na temelju Vaših lokacija na mobilnom telefonu ili tabletu) i druge informacije o lokaciji (npr. GPS mjerenja), fotografije i druge sadržaje koje podijelite s nama kada koristite naše usluge, datum rođenja i sve druge osobne podatke koje nam možete dati u cilju kompletnog organiziranja Vašeg putovanja.

Također, možemo bilježiti pozive koje smo od Vas zaprimili ili koje Vi primate od nas.

ŠTO SU KOLAČIĆI

Mi i naši poslovni partneri prikupljamo podatke o korištenju naših online usluga pomoću kolačića. Kolačići su vrlo male datoteke koje primamo s Vašeg računala ili drugog uređaja s kojeg pristupate na našu web stranicu. Kolačići nam pomažu u unaprjeđenju funkcionalnosti i korištenja našeg web mjesta kao i u analitičke i marketinške svrhe. Oni mogu pomoći prikazati informacije na web stranici koje odgovaraju Vašim interesima. Većina glavnih web stranica koristi kolačiće.

S KIME ĆEMO PODIJELITI VAŠE OSOBNE PODATKE

Podijelit ćemo Vaše podatke samo s trećim osobama, koje ih mogu koristiti samo radi realizacije zakonskih ili ugovornih obveza vezano za organizaciju Vašeg putovanja, a na način kako je navedeno u njihovim pravilima privatnosti. Te svrhe mogu uključivati prikupljanje papirnatih obrazaca prilikom organizacije smještaja, izdavanja viza, organizacije izleta i prijevoza ili ugovaranje osiguranja. Također mogu se koristiti za pružanje prilagođenijih marketinških rješenja putem telefona, pošte, e-pošte, SMS-a ili na bilo koji drugi način (elektronički ili na drugi način) i izričito ste dali suglasnost za takvu uporabu.

Ako to proizlazi iz našeg ugovornog odnosa, Vaši osobni podaci se mogu prenijeti izvan Republike Hrvatske. O svakom takvom prijenosu bit ćete pravovremeno obaviješteni te će isti prijenos biti u cijelosti u skladu s važećim zakonima koji osiguravaju zaštitu Vaših osobnih podataka.

GDJE OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Kada upotrebljavamo Vaše osobne podatke, kako je opisano u ovim pravilima, to može uključivati slanje tih podataka izvan Europskog ekonomskog prostora (EEP). Bez obzira na koji način to činimo, pobrinemo se da poduzmemo sve odgovarajuće korake kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke i Vaša prava. Dajući nam Vaše osobne podatke, slažete se da možemo prenositi, pohranjivati i obrađivati Vaše podatke izvan EEP-a. Vlade u određenim zemljama, kao što su SAD, imaju široke ovlasti za pristup podacima za sigurnost, prevenciju i otkrivanje kriminala i svrhe provođenja zakona.

MARKETINŠKI OGLASI

Može Vam biti ponuđeno dobivanje marketinških oglasa ukoliko za navedeno date izričitu suglasnost prilikom organiziranja jednog od Vaših putovanja. Treće strane s kojim surađujemo po zakonskoj ili ugovornoj osnovi mogu nam također proslijediti vaše osobne podatke za upotrebu u marketingu, o čemu ćete biti u svakom trenutku obaviješteni.

Marketinški oglasi za koje ste dali suglasnost bit će poslani samo od strane A La Carte Travel d.o.o. turističke agencije.

Imate pravo tražiti da ne koristimo Vaše osobne podatke za marketing. Uvijek ćemo Vam ponuditi mogućnost otkazivanja slanja marketinških oglasa ili ažuriranja istih, ukoliko se predomislite.

Kad god primite izravni marketing od nas, primit ćete i obavijest o načinu otkazivanja istog.

KAKO MOŽETE PRISTUPITI SVOJIM OSOBNIM PODACIMA I AŽURIRATI IH

Imate pravo uvida u sve osobne podatke koje imamo o Vama. Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka, možete pod određenim uvjetima, koristiti svoja prava da dobijete potvrdu o obradi svojih osobnih podataka i koji su to podaci, izvršite uvid u svoje osobne podatke koji su pohranjeni, da ispravite ili dopunite osobne podatke koji su netočni, neispravni ili neažurirani, ograničite uporabu svojih osobnih podataka, prigovorite daljnjoj ili prekomjernoj obradi, blokirate nezakonitu obradu, zatražite brisanje osobnih podataka te da zaprimite kopiju osobnih podataka radi prijenosa drugom voditelju obrade.

Ako ste iz bilo kojeg razloga zabrinuti da osobni podaci koje držimo nisu ispravni, uvijek se slobodno možete obratiti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka pisanim zahtjevom na adresu A La Carte Travel d.o.o. turistička agencija, Međimurska 19/III, 10 000 Zagreb, ili na naš e-mail contact@alacartetravel.hr .

ZAŠTITA VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

U svakom trenutku ćemo voditi računa o tome da provodimo odgovarajuće zaštitne mjere kako bismo osigurali sigurnost, cjelovitost i privatnost osobnih podataka koje ste nam dali. U tu svrhu postavili smo opravdane administrativne, tehnološke i sigurnosne mjere namijenjene za zaštitu Vaših osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, uništavanja, korištenja, izmjene ili otkrivanja. Također, slijedimo sigurnosne postupke koji zahtijevaju važeći zakoni o zaštiti privatnosti te je pristup istima omogućen samo našim zaposlenicima koji za Vas organiziraju ugovoreno putovanje. Naši zaposlenici mogu obrađivati Vaše osobne podatke samo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i važećem Zakonu o zaštiti osobnih podataka, te bilo kakvo kršenje navedenih zakona ili naših internih akata predstavlja povredu radne obveze.

Jednaku razinu zaštite Vaših osobnih podataka zahtijevamo i od svih trećih strana s kojima surađujemo prilikom organizacije Vašeg putovanja.

ZAŠTITA VAŠIH PRAVA U VEZI OSOBNIH PODATAKA

Ukoliko u bilo kojem trenutku smatrate da smo prekršili Zakon o zaštiti osobnih podataka, možete se slobodno obratiti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka na adresu A La Carte Travel d.o.o. turistička agencija, Međimurska 19/III, 10 000 Zagreb, ili na naš e-mail contact@alacartetravel.hr.

Također, u svakom trenutku možete podnijeti i pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, 10 000 Zagreb, www.azop.hr.

ZAŠTO SE POVEZUJEMO S DRUGIM WEB STRANICAMA

Naše web stranice sadrže poveznice na web stranice koje su u vlasništvu i kojima upravljaju druge organizacije. Svaka web stranica ima vlastitu politiku privatnosti i kolačiće, te Vas molimo da ih pročitate. Oni kontroliraju kako se vaši osobni podaci upotrebljavaju kada ih dajete tim drugim organizacijama ili su prikupljeni s kolačićima. Ne odgovaramo za bilo kakve informacije, materijale, proizvode ili usluge koje su dostupne putem tih web stranica ili za pravila privatnosti sadržana na web stranicama koje održavaju druge organizacije. Ako posjećujete druge web stranice, to učinite na vlastiti rizik.

KAKO MOŽEMO IZMIJENITI POLITIKU ZAŠTITE PRIVATNOSTI

S vremena na vrijeme možemo ažurirati naša pravila privatnosti, tako da ukoliko iste želite provjeriti, to možete svaki put kad nam date osobne podatke ili koristite naše web stranice.

GDJE I KAKO POSTAVITI PITANJA ILI NAS KONTAKTIRATI O VAŠIM OSOBNIM PODACIMA

Ako su Vam potrebne dodatne informacije o našim pravilima privatnosti, molimo da se obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka pisanim zahtjevom na adresu A La Carte Travel d.o.o. turistička agencija, Međimurska 19/III, 10 000 Zagreb, ili na naš e-mail contact@alacartetravel.hr.

Pozdravljamo sva Vaša pitanja, komentare i zahtjeve o našoj politici privatnosti.