Australija

CIJENA OD

5.780 € (43.549,41 kn)

TRAJANJE PUTOVANJA

7 dana / 4 noćenja

Australija | Tura

Što to čini putovanje u Australiju toliko zaniljivim i privlačnim? Klokani? Kakadui? Koale? Opera u Sydneyu? Pospan zvuk digeridooa? Crveno-narančasti pejzaži Outbacka ili zasljepljujući sjaj kristalne vode i šećerno bijelog pijeska na „Velikom grebenu“?

Zemlja poznata kao “Oz” ili “Down under” krajnje je nezaboravna. Australija je neponovljiva. Krajolici, zvukovi, muzika, životinje, sve karakteristično i drugačije nego bilo gdje na planetu.

Posjet Australiji i tura njezinim divljim prostranstvima za vas počinje prvim kontaktom A La Carte Travelu.

LONGITUDE 131 LODGE AYERS ROCK

ULURU | Među željezno crvenim pješčanim dinama smjestio se Longitude 131° lodge sa jedim od najboljih pogleda na dobro poznati Uluru. Uz duh umjetnosti Aboridžina i prvih zapadnih osvajača uređenje ovog luksuznog kampa spaja dašak prošlosti sa modernim. Buđenje sa pogledom na divlju netaknutu prirodu dokle Vam pogled seže i večeri pod prostranim zvjezdanim nebom pružaju pravi doživljaj srca Australije.

LITTLE ALBION, A CRYSTALBROOK COLLECTION BOUTIQUE HOTEL 5*

SYDNEY | Hotel je smješten u središtu Surry Hills, četvrti poznate po brojnim dućanima i restoranima. Intimno i originalno uređenje boutique hotela u stilu 1920-ih i 70ih, sa ‘rooftop’ vrtom i pogledom na grad pružaju idealne uvjete za odmor u najvećoj australskoj metropoli.

RILEY, A CRYSTALBROOK COLLECTION BOUTIQUE HOTEL 5*

CAIRNS | Novi hotel smješten na centralnoj lokaciji uz more i šetnicu Esplanade, sa najvišim rooftop barom u gradu, neće razočarati. Nalazi se u blizini brojnih znamenitosti, ali ono što boravak čini nezaboravnim je blizina Velikog koraljnog grebena kojeg svakako morate posjetiti. U blizini se nalazi i Flecker Botanic Gardens, gdje možete upoznati brojne australske autohntone vrste flore.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan | ZAGREB – DOHA – SYDNEY
Polazak iz zračne luke u Zagrebu. Presjedanje u Dohi. Noćni let za Sydney.

2. dan | SYDNEY
Po dolasku u Sydney slijedi privatni transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučamo kupanje na Bondi Beach ili šetnju po tržnicama, dućanima ili kafićima u Paddingtonu.

3. dan | SYDNEY
Ujutro odlazak na krstarenje po luci uz čaj i kavu. Kapetan će Vas upoznati sa poviješću luke dok prolazite pored Sydney Harbour Bridge, Sydney Opera House i ostalih znamenitosti. Zatim slijedi grupna tura po Sydney Opera House, simoblu grada izgrađenom prije 60 godina. Popodne ćete otići na penjanje po mostu. Kako se penjete tako ćete pratiti i zalazak sunca te sa vrha imati jedinstveni pogled na zalazak iznad Sydneya.

4. dan | SYDNEY – NACIONALNI PARK BLUE MOUNTAINS – SYDNEY
Odlazak na cjelodnevni izlet u nacionalni park „Blue Mountains“, koji se nalazi oko 65 km zapadno od Sydneya, poznatom po prekrasnoj prirodi, šumama, slapovima, kanjonima. Tura uključuje: Calmsley Hill, farmu na kojoj se nalaze brojni klokani, emu i koale, Eaglehawk Lookout sa pogledom na 3 Sestre, gdje ćete čuti legendu o ovoj poznatoj formaciji kamenja. Pauza za ručak u Blackheatu (uključen ručak od 2 slijeda sa kavom/čajem). Poslije nastavljate prema Govetts Leap i vodopadu. Zaustavljanje u Mt Tomah Botanic Gardens uz čašu pjenušca ili soka. Povratak u hotel oko 16.30h. Noćenje.

5. dan | SYDNEY – AYERS ROCK
Odjava iz hotela te privatni transfer do zračne luke. Let za Ayers Rock. Transfer do hotela. Smještaj. Aboridžinskog imena Uluru je jedan od najprepoznatljivijih simbola Australije. Nalazi se u samom središtu zemlje u Uluru – Kata Tjuta National Parku. 40 km zapadnije nalazi se Kata Tjuta, poznatiji kao The Olgas, kamen čija starost datira unazad 500 milijuna godina. I Uluru i Kata Tjuta imaju veliku značaj u aboridžinskoj kulturi.

6. dan | AYERS ROCK – ULURU
Rani odlazak u nacionalni park. Picnic doručak sa izlaskom sunca. Čut ćete brojne legende o Liru (otrovnoj zmiji) i Kuniya (pitonu) kao i o Mala narodu. Poslije doručka slijedi posjet Mutitjulu Waterhole i vožnja oko Uluru. Popodne odlazak u Kata Tjuta NP, područje jedinstvene flore i faune. Dolazak u Walpa Gorge te šetnja kroz 36 kamenih formacija koji se formiraju milijunima godina. Povratak u hotel. Mogućnost odlaska na Sounds of Silence Dinner. Noćenje.

7. dan | AYERS ROCK – CAIRNS
Odjava iz hotela te transfer do zračne luke. Prijava na let za Cairns. Smještaj u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

8. dan | CAIRNS
Ujutro odlazak do Cooya Beach (Kuyu Kuyu), sjeverno od Port Douglas. Ovo je tradicionalno područje za ribolov Kuku Yalanji naroda, o kojem će Vas više naučiti Kubirri Warra Brothers. Zatim ćete posjetiti Mossman Gorge gdje će Vas dočekati sa tradicionalnom ‘Smoking Ceremony’, koju provode Aboridžini. Slijedi šetnja po Daintree National Parku, jednoj od nastarijih i najljepših prašuma na svijetu. Upoznat ćete se sa bogatom florom, faunom i ekosustavom. Pauza za kupanje. Ručak. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan | CAIRNS
Vožnja katamaranom od Cairnsa prema Velikom koraljnom grebenu. Vrijeme za snorkeling, scuba diving ili snorkel safari. Moći ćete uživati u grebenu kroz stakleno brodso dno ili podvodni opservatorij. Ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. dan | CAIRNS – SYDNEY – DOHA
Odjava iz hotela. Prijava na let za Zagreb sa presjedanjem u Sydneyu i Dohi. Noćni let.

11. dan | DOHA – ZAGREB
Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Sydney, Sydney – Cairns – Zagreb i domaće letove Sydney – Uluru (Ayers Rock), Uluru (Ayers Rock) – Cairns

– sve transfere prema programu

– 3 noćenja u Sydneyu, 2 noćenja u Ayers Rocku i 3 noćenja u Cairnsu u hotelima 4/5*

– Sydney Harbour Cruise

– Grupni razgled Sydney Opera House

– Penjanje na Sydney Harbour Bridge

– Cjelodnevni izlet u Blue Mountains sa uključenim ručkom i ulaznicama

– Grupna tura Uluru Highlights sa picnic doručkom i ulaznicama

– Grupna tura Kata Tjuta Domes

– Cjelodnevni izlet Daintree Dreaming Day Tour sa ručkom

– Cjelodnevni izlet Great Barrier Reef Cruise sa buffet ručkom, opremom za snorkeling, environmental management fee

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI NE UKLJUČUJE

– Obroke drugačije od navedenog

– Napojnice

– Osobne troškove

– Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

– Vizu

MAPA