Island

CIJENA OD

2.490 € (18.760,91 kn)

TRAJANJE PUTOVANJA

6 dana / 5 noćenja

Island - Putovanje potpunog osvježenja

Rijetko naseljen otok na vrhu svijeta, Island je, doslovno, zemlja u nastajanju. To je ogroman vulkanski laboratorij u kojem moćne sile oblikuju zemlju: gromoglasni gejziri, ledeni vulkani i ledenjaci na obroncima planina.

Ovdje možete ugledati svjetlosnu zavjesu aurora borealis ili ružičastu nijansu ponoćnog sunca. Island ima transformativni učinak i na ljude: grube i snažne pretvara u pjesnike, a skeptike u vjernike. Sve to je razlog da je Island i danas neiscrpna inspiracija brojnim pjesnicima, umjetnicima, glazbenicima i sanjarima svih vrsta.

ION ADVENTURE HOTEL 4*

ION CITY HOTEL 4*

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan| ZAGREB – REYKJAVÍK
Polazak iz Zagreba. Presjedanje u nekim od europskih zračnih luka. Dolazak u Reykjavik u kasnijim popodnevnim satima. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. dan| GOLDEN CIRCLE I SECRET LAGOON
Doručak. Odlazak prema poznatom Golden Circle, poznatoj turističkoj ruti, koja uključuje Þingvellir National Park, gdje je osnovani najstariji parlament na svijetu, 930. godine. Tu se nalaze i Geysir hot springs i Gullfoss vodopad. Odlazak do Secret Lagoon (uključena ulaznica). Povratak u Reykjavik. Noćenje.

3. dan| SNAEFELLSNES & KIRKJUFELL
Doručak. Odlazak na Snæfellsnes poluotok, jedno od najatraktivnijih područja na Islandu. U blizini farme Ytri Tunga obično se nalaze brojni tuljani i ptice. Zatim slijedi odlazak u selo Arnarstapi, nakon kojeg idete u razgled Vatnshellir Lava špilje. U blizini se nalazi i Snæfellsjökull ledenjak, mjesto koje je Jules Verne izabrao za početak knjige Put u središte zemlje. Posjetit ćete i Grundarfjörður sa slikovitom planinom Kirkjufell u pozadini. Na putu prema Reykjaviku zaustavljenje u Berserkjahraunu. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

4. dan| JUŽNA OBALA & JÖKULSÁRLÓN
Doručak. Odlazak prema južnoj obali Islanda. Zaustavljanje na vodopadu Seljalandsfoss, iza kojeg vodi šetnica. Nastavak puta prema području Skógar, gdje se nalazi vodopad Skógafoss. Zatim posjet selu Vik, nakon kojeg (za vrijeme ljetnih mjeseci) ćete se ukrcati na brod te slijedi vožnja uz Jökulsárlón ledenjak. Vidjet ćete i Reynisfjara plažu crnog pijeska. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

5. dan| REYKJAVIK
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Noćenje.

FAKULTATIVNO: Odlazak u poznatu Plavu Lagunu.

6. dan| REYKJAVIK – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb sa pripdajućim presjedanjem. Dolazak u Zagreb.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi i zrakoplovne pristojbe

– smještaj u hotelu 4* na osnovi noćenja s doručkom

– sve izlete i razglede prema programu (ručak nije uključen) sa vodičem na engleskom jeziku

– privatne transfere od/do zračne luke na Islandu

– jamčevinu i organizaciju putovanja

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI NE UKLJUČUJE

– troškove osobne prirode (dodatni obroci, telefon)

– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

– sve što nije navedeno pod cijena uključuje

MAPA