Kostarika

CIJENA OD

3.660 € (27.576,27 kn)

TRAJANJE PUTOVANJA

12 dana / 10 noćenja

Kostarika | Tura

Nedavna studija pokazala je da mnogi Kostarikanci žive duže od ljudi na ostatku planete. Razlog za to je „pura vida“ (čisti život), pojam koji ćete čuti na svakom koraku. Pješačenje na visokim nadmorskim visinama uz kristalno bistre rijeke, surfanje u toplom moru, Kostarika nudi vrtoglavu ponudu avantura na otvorenom. Nacionalni parkovi omogućuju posjetiteljima da razgledaju život u prašumi, a dodatni ugođaj pruža pogled na bijele vrhove vulkana. Ne možete se odlučiti za neku od aktivnosti? Ne brinite, mi smo ovdje da Vam isplaniramo put iz snova.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan | ZAGREB – SAN JOSE
Polazak iz Zagreba. Presjedanje u jednoj od svjetskih zračnih luka. Dolazak u Kostariku u popodnevnim satima. Doček predstavnika u zračnoj luci te transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. dan | TORTUGUERO NATIONAL PARK
Ujutro slijedi odlazak prema Guapiles, gdje ćete uživati u tradicionalnom doručku. Nastavak puta prema Pavoni, gdje ćete se ukrcati na brod koji Vas vodi do smještaja. Tijekom vožnje brodom vodič će Vas upoznati sa mnogim pticama i životinjama koje tu žive kao i poviješću ovog prostora. Po dolasku slijedi ručak te popodne tura brodom po parku. Večera. Noćenje.

3. dan | TORTUGUERO NATIONAL PARK
Doručak. Odlazak na šetnju tropskom šumom, gdje možete naići na majmune, ljenjivce, tukane i brojne ostale životinje koje obitavaju na tom području. Povratak u lodge i ručak. Popodne posjet gradu Tortuguero. Večera. Noćenje.

4. dan | VULKAN ARENAL
Doručak. Odlazak brodom do Pavone, odakle slijedi transfer atuobusom do Guapiles. Ručak. Transfer do La Fortune, sela u podnožju poznatog Arenal vulkana. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

5. dan | ARENAL & HOT SPRINGS
Doručak. Slobodno prijepodne. Popodnevni odlazak na šetnju po okolici vulkana. Osim istraživanja lokalne flore i faune, posjetit ćete i vidikovac odakle se pružaju jednim od najboljih pogleda na vulkan. Kasnije odlazak u toplice, kupanje i večera. Noćenje.

6. dan | MONTEVERDE
Doručak. Odalzak do obale jezera Arenal. Vožnja brodom preko jezera. Vožnja autobusom do privatnog imanja u Monteverdeu. Tura po imanju, gdje ćete vidjeti kako se uzgajaju banane, šećerna trska i kava. Upoznat ćete i proces prženja kave te se voziti u tradicionalnim zaprežnim kolima. Povratak u lodge. Večera. Noćenje.

7. dan | VISEĆI MOSTOVI
Nakon doručka odlazak na turu Visećih mostova. Uživajte u jedinstvenom pogledu šetajući kroz prašumske putove i poznate viseće mostove, koji se protežu na oko 3 km sa 8 mostova. Zatim slijedi Canopy zipline, jedinstveno iskustvo prolaska kroz prašumu. Ručak. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan | MANUEL ANTONIO
Doručak. Odlazak prema jednom od najljepših i najposjećenijih parkova Manuel Antonio. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučamo odlazak na plažu ili šetnju po Manuel Antonio nacionalnom parku. Noćenje.

9. dan | DAMAS ISLAND
Doručak. Odlazak na kajak turu. Istražit ćete ekosistem šuma mangrova gdje možete naići na brojne vrste ptica, reptila, mravojeda i majmuna. U otprilike 2 sata vožnje proći ćete kroz prirodne kanale prirodno oblikovane drvećem. Ručak. Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

10. dan | SAN JOSE
Doručak. Transfer doSan Josea. Slobodno vrijeme zadnji dan u Kostarici. Noćenje.

11. dan | SAN JOSE – ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luke. Ukrcaj na let za Zagreb sa pripadajućim presjedanjima.

12. dan | ZAGREB
Dolazak u Zagreb.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi i zrakoplovne pristojbe

– smještaj u hotelima/lodgevima 3/4* na osnovi noćenja s doručkom, osim u NP Tortuguero, gdje je organiziran puni pansion

– sve izlete i razglede prema programu, sa večerom u toplicama u Arenalu i ručkom na ziplineu kao i na kajak turi

– jamčevinu i organizaciju putovanja

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI NE UKLJUČUJE

– troškove osobne prirode (večere, dodatni obroci, telefon)

– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

– ulaznicu za NP Tortuguero – 15USD po osobi

MAPA