Krstarenje – Tahiti | Francuska Polinezija 10 noćenja

CIJENA OD

3.600 €

TRAJANJE PUTOVANJA

11 dana | 10 noći

KRSTARENJE - TAHITI I BISERI FRANCUSKE POLINEZIJE

Otkrijte Tahiti i otoke Francuske Polinezije na krstarenju malim brodom. Kružna plovidba iz luke Papeete na Tahitiju. Bora Bora, Taha’a, Moorea, Huahine, Raiatea – otoci isklesani vrhovima zelenim poput mahovine koji probijaju nebo i obrubljeni su živopisnim tirkiznim lagunama. Tura od otoka do otoka omogućuje vam da upoznate različite krajolike, od geometrijskih grebena nanizanih slapovima na visokim otocima do ravnih atola nalik pustinji gdje lagune daleko premašuju kopno.

Otočje Tahiti ima mnogo strana. Ipak, sve ih povezuje Mana. Mana je životna sila i duh koji nas okružuje. Možeš vidjeti. Dodirni to. Okusi to. Osjeti. I od trenutka kada stignete, shvatit ćete zašto lokalno stanovništvo kaže da su njihovi otoci u zagrljaju Mane.

M/S PANORAMA II | MOTORNI JEDRENJAK

Zamislite mjesto daleko od doma koje se osjeća kao kod kuće, gdje su granice ocrtane zlatnim obalama mora; a dom je gdje god sidra padnu. Zamislite 164 stope udobnosti, elegantne ljepote i sigurnosti klasificirane prema najnovijim međunarodnim standardima “Sigurnost života na moru” (SOLAS). Zamislite svoj plutajući dom na palubi elegantnog motornog jedrenjaka klasičnog dizajna dok širi svoja bijela jedra kroz more pod imenom PANORAMA II, vijoreći svojom grčkom zastavom kroz vjetar. Otkrijte svijet krstareći morem brzinom od 10 čvorova na sat, u njezinom neužurbanom ritmu, jedan po jedan otok ili morsku obalu na vrhunskom motornom jedrenjaku s dva jarbola.

Panorama II voli zavoditi svojih 49 odabranih gostiju svojim klasičnim linijama i salonima obloženim drvom redefinirajući ono što jahtanje treba biti. Prostrani dnevni boravak s dovoljno prostora, blagovaonice ukrašene toplim bojama, bogata biblioteka i terasa za sunčanje, zasjenjeni prostori te vanjski bar i ležaljke samo su neki od elemenata koji definiraju njezinu bit. Pogledi od 360° na neometani ocean platno su za veše oči oslikano oceansko plavim i tamnozelenim planinama.

Prigrlite slobodu dok Panorama II postavlja svoja bijela jedra zavedena čistim vjetrovima mora. Družite se s putnicima istomišljenika u našim javnim prostorima, uživajte u trenutku nasamo na našoj prostranoj palubi ili se povucite u jedno od naših 25 kabina-utočišta s pogledom na ocean, a sva nude prozore ili prozore koji vas povezuju s čudima majke prirode. Iskusna posada Panorame II od 18 članova obučena je s gostoprimstvom u srcu kako bi razmazila svoje goste i jamčila vrhunsko iskustvo doma – daleko od doma.

Spokoj je stanje uma.

KRSTERNJE - MAPA

Od Tahitija do Bora Bore i nazad!

EGZOTIČNA DOBRODOŠLICA

TIRKIZNI PLIĆACI KORALJNOG ATOLA

BOGATSTVO PODVODNOG SVIJETA

PROGRAM PUTOVANJA

 1. Dan | Papeete, Tahiti, Society island

Papeete, Tahiti (15:00 sati).

Maeva – dobrodošlica na tahitijskom. Smjestite se i upoznajte posadu i suputnike u kabini, započinjemo plovidbu prema Mo’orei. Dolazak kasno poslijepodne, večera na brodu i noćenje.

 1. dan | Mo’rea, Society island

S planinama koje se uzdižu iz njene lagune, Mo’orea se smatra inspiracijom za mitski Bali Hai iz Priča o Južnom Pacifiku Jamesa Michenera. Uz opcionalne poludnevne izlete ujutro i popodne, možete odabrati: 1. Ekspediciju promatranja dupina s biološkim timom dr. Poolea, 2. Safari 4×4 ili 3. Turu po otoku s posjetom vidikovcu. Kasno poslijepodne plovimo prema Makatei.

 1. Dan | Makatea, Tuamotu islands

Veliki dio Francuske Polinezije sastoji se od atolova – koraljnih grebena u obliku prstena koji okružuju središnji dio vode – no Makatea je posebna. Ovaj uzdignuti otok od koralja je mirno, ali spektakularno mjesto. Dom je triju ugroženih endemskih vrsta ptica: makatejske voćne golubice, carske golubice i trstenjaka. Naš poludnevni izlet će nas provesti po otoku kako bismo ih otkrili, ali i posjetili prekrasne plaže s bazenima stijena koji su idealni za istraživanje. Posjetit ćemo i podvodnu špilju punu stalaktita i stalagmita. Kasno poslijepodne krećemo prema Rangiroi. Noćenje na moru.

* Napominjemo da se naši itinerari prilagođavaju vremenskim uvjetima te primjenjujemo ograničenja plovidbe kada vjetrovi dosegnu 6/7 Beauforta. Proširena ruta do Tuamotskih otoka, s posjetima usidrenih otoka, uzima u obzir varijable kao što su jačina vjetra, snažne struje i visina valova koje moramo uzeti u obzir zbog dužine putovanja. U slučaju neočekivanih vremenskih izazova, budite sigurni da imamo pripremljene alternativne rute. Prilagodbe itinerara su naša briga, u suradnji s kapetanom broda ili prema odlukama lučkih vlasti tijekom takvih situacija. Molimo imajte na umu da promjene ne daju pravo na povrat novca. Naš je cilj osigurati vaše pravovremeno iskrcaj na odredišnoj luci, olakšati vaše povezane letove i pružiti vam bezbrižno putovanje.

 1. Dan | Rangiroa, Tuamotu islands

Dolazak u Rangiroa ujutro. Sastavljen od 240 otočića, Rangiroa je najveći atol u arhipelagu Tuamotu i najbolje mjesto za ronjenje u cijeloj Francuskoj Polineziji. Znamo da ćete htjeti doživjeti bogatstvo morskog života, stoga se pridružite našem cjelodnevnom opcionalnom izletu do Plavog Laguna atol; na samo 16 stopa dubine, to je raj za plivanje, snorklanje i promatranje morske flore i faune. Energizirajte se tradicionalnim polinezijskim piknikom prije povratka na brod. Noćenje na sidru.

* Napominjemo da se naši itinerari prilagođavaju vremenskim uvjetima te primjenjujemo ograničenja plovidbe kada vjetrovi dosegnu 6/7 Beauforta. Proširena ruta do Tuamotskih otoka, s posjetima usidrenih otoka, uzima u obzir varijable kao što su jačina vjetra, snažne struje i visina valova koje moramo uzeti u obzir zbog dužine putovanja. U slučaju neočekivanih vremenskih izazova, budite sigurni da imamo pripremljene alternativne rute. Prilagodbe itinerara su naša briga, u suradnji s kapetanom broda ili prema odlukama lučkih vlasti tijekom takvih situacija. Molimo imajte na umu da promjene ne daju pravo na povrat novca. Naš je cilj osigurati vaše pravovremeno iskrcaj na odredišnoj luci, olakšati vaše povezane letove i pružiti vam bezbrižno putovanje.

 1. Dan | Tikehau, Tuamotu islands

Rano jutro plovidbe i dolazak na Tikehau, poznat i kao otok s ružičastim pijeskom. Zamislite rajski otok- sigurni smo da dolazi s netaknutim tirkiznim lagunama, dugim plažama s bijelim pijeskom i ukrašen je cvjetovima poput bougainvillee i hibiskusa. Točno to je Tikehau i još malo ružičastog pijeska uz to. Male bijelo-rožnate pješčane otočiće okružuje laguna i obuhvaćaju kokosove palme i skrivene uvale. Provedite vrijeme uživajući na šarenim plažama ili istražujući morski život koji – prema legendarnom istraživaču mora Jacquesu Cousteauu – ima veću koncentraciju riba nego bilo gdje drugdje u Francuskoj Polineziji. Opcionalni izlet dana je do Tuherahera gdje većina otočana živi te do ribogojilišta u vlasništvu obitelji kako biste saznali više o njihovom intrigantnom – i uspješnom – procesu. Popodnevna plovidba do Huahinea.

 1. Dan | Huahine, Society islands

Huahine, nekada dom Tahitijske plemićke obitelji je tropska džungla s drevnim marae (hramovima), neki od kojih datiraju još iz 700. godine. Naš opcionalni izlet obuhvaća posjet mnogim hramovima otoka i malim selima te pruža priliku da vidite i nahranite svete plavooke jegulje u Faie zaljevu, kao i posjet plantaži vanilije. Ako ste strastveni kuhar, preporučujemo vam da kupite mahune vanilije dok ste ovdje; nećete pronaći ukusnije – niti jeftinije nigdje drugdje !Noćna plovidba do Bora Bore, noćenje na moru.

 1. Dan | Bora Bora

Rani jutarnji dolazak u lagunu Bora Bora pružit će vam osjećaj kao da ste se probudili usred bajke. U mnogim pogledima, i jeste; ovo su neki od najljepših krajolika na svijetu. Imat ćete dovoljno vremena za obilne stanke za plivanje i snorklanje, kao i za razne opcionalne izlete poput: ronjenje s ražama i morskim psima, istraživanje otoka u otvorenom autobusu poznatom kao ‘Le Truck’ i još mnogo toga. Ili, odaberite vlastitu avanturu – recite nam što želite raditi, i mi ćemo to organizirati. Noćenje u luci (pristajanje ili sidrenje).

 1. Dan | Bora Bora

Na Bora Bori imat ćemo raznolike opcionalne aktivnosti između kojih možete birati. To su: 1. Izlet za ronjenje s ražama i morskim psima te istraživanje lagune 2. Tura po Bora Bori s “Le Truckom” i još mnogo toga. Noćenje u luci (pristajanje ili sidrenje).

9. Dan | Taha’a

Jutarnji polazak i dolazak do obližnje Taha’e, pravog botaničkog raja prepunog banana, lubenica i plantaža kokosa. Kušajte lokalno voće, uživajte u pogledu preko mirnih voda u nijansama tirkizne boje, posjetite farmu bisera i istražite tradicionalnu plantažu vanilije. Popodnevna plovidba i dolazak do Raiatee.

10. Dan | Raiatea

Raiatea znači ‘daleki raj’ i ‘nebo s nježnom svjetlošću’. Znamo da su oba ta opisa istinita, ali ćemo vam prepustiti da otkrijete sami zašto. Opcionalni izlet ovog jutra je s lokalnim vodičem do Uturoe, kulturnog i administrativnog centra, a zatim do planine Temehani i drevnog Maraea (otvorenog hrama) Taputapuatea. Ovaj potonji je zaštićeno UNESCO-vo mjesto, vaš vodič će vam reći o njegovim polinezijskim korijenima i povijesnom značaju. Ili odaberite naš opcionalni izlet kajakom duž rijeke Faaroa. Popodnevni polazak prema Papeeteu. Noćenje na moru.

11. Dan | Papeete Port/Tahiti

Ovog jutra dolazimo natrag u Papeete, Tahiti. Pozivamo vas da nam se pridružite na posljednjem doručku na brodu prije iskrcaja (u 9 sati).

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:

 • krstarenje brodom Panorama II, 11 dana/10 noći, puni pansion, piće dobrodošloce, tematsku večeru, bbq i kapetansku večeru,
 • lučke pristojbe,
 • smještaj u dvokrevetnoj kabini C kategorije,
 • tijekom dana na brodu besplatna kava/čaj/voda, korištenje opreme za ribolov i „snorkeling“ – peraje, maska za ronjenje,
 • tranfser od zračne luke Papeete do broda i nazad,
 • organizaciju putovanja

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI NE UKLJUČUJE

 • avio kartu, piće na brodu, izlete i razglede po otocima
 • napojnice za posadu, wifi na brodu
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

 

POLASCI u 2024:

Jul 13
Aug 26
Sep 23
Dec 27

MAPA