Tajland | 6 Kraljevskih gradova

CIJENA OD

2.360 € (17.781,42 kn)

TRAJANJE PUTOVANJA

10 dana / 7 noćenja

Tajland | 6 Kraljevskih gradova

Prijateljski i zabavan, prožet kulturom i poviješću, Tajland zrači zlatnom bojom bliještećih hramova i udobnošću tropskih plaža. Tajlandska kuhinja prepoznatljiva po 4 osnovna okusa: ljuto, slatko, slano i kiselo, budi čula u ovoj svjetskoj prijestolnici kulture i zabave. Između pretrpanih gradova nalazi se mješavina rižinih polja, tropskih šuma i autohtonih sela. S dugom obalom i otocima usidrenim u azurnim vodama, Tajland je tropski bijeg za hedoniste i pustinjake, prinčeve i siromahe.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan | Zagreb – Doha

Polijetanje zrakoplova iz Zagreba za Dohu.

2. dan | Doha – Bangkok (D)

Dolazak u Dohu te nastavak leta za Bangkok. Po dolasku slijedi privatni transfer do odabranog hotela.

3. dan | Bangkok (D)

Slobodno vrijeme za osobne programe.

Predlažemo odlazak na neki od fakultativnih izleta (uz nadoplatu).

4. dan | Bangkok – Nakorn Chaisi River Ayutthaya – Uthai Thani [320 km] (D,V)

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak na turu prema sjeveru zemlje. Vožnja do Nakorn Chaisri rijeke te kratko krstarenje tradicionalnim brodom. Zatim nastavak puta do Ayutthaye, antičkom gradu sa UNESCO liste svjetske baštine i nekadašnjem glavnom gradu. Slijedi odlazak u Uthai Thani i posjet hramu Wat TaSung, poznatom po velikoj dvorani ukrašenoj sa komadićima ogledala. Hram služi kao budistički meditacijski centar. Prije prijave u hotel imat ćete priliku posjetiti i lokalnu tržnicu. Večera. Noćenje.

5. dan | Nakorn Sawan –Hub Patad – Kamphaengohet – Sukhothai [300 km] (D, R)

Nakon doručka posjet tipičnom tajlandskom selu, gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom tkanja. Nastavak puta prema Hub Patad dolini, okruženoj sa vapnenačkim planinama i šumomrijetkih palminih drveća. Slijedi posjet Wat Pra Kaew hramu te zatim gradu Sukhothai, osnovanom u 13. stoljeću. Jedinstveni hramovi i spomenici ovog grada nalaze se na UNESCO-voj listi svjetske baštine, a samo ime u doslovnom prijevodu znači ”Zora sreće”. Posjet hramovima Wat Mahathat i Wat Sri Chum. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan | Phrae – Phayao – Wat Rong Kun – Chiang Rai [400 km] (D, R)

Doručak i odlazak do hrama Prathat Suthon. Zatim nastavak puta prema Chiang Rai sa kratkim zaustavljanjem na jezeru Kwan Phayao. Usputni posjet hramu Wat Rong Kun, hramu nekonvencionalne arhitekture. Razgled grada Chiang Rai te smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan | Chiang Rai – Golden Triangle – Chiang Mai – Doi Suithep [210 km] (D, R)

Nakon doručka vožnja do Chiang Saen, antičkog grada uz obalu rijeke Mekong. Nastavak puta prema Golden Trinagle, gdje se susreću Tajland, Laos i Mianmar na rijeci Mekong. Posjet Opium Museum i ručak u lokalnom restoranu. Posjet hramu Wat Phra That Doi Suthep, gdje, nakon 306 stepenica, dolazite na plato sa jedinstvenim pogledom na Chiang Mai. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan | Chiang Mai – Sankampaeng [100 km] (D, R)

Nakon doručka vožnja do Mae Se doline te posjet najvećoj farmi orhideja u tom području. Ručak u lokalnom restoranu. Posjet Sankampaeng handicraft village, selu poznatom po ručnom tkanju svile, izradi predmeta od drva i izradi kišobrana. Noćenje.

9. dan | Chiang Mai – Bangkok – Doha (D)

Nakon doručka slijedi check out iz hotela. Slobodno vrijeme do privatnog transfera do zračne luke. Polijetanje zrakoplova za Bangkok i Dohu.

10. dan | Doha – Zagreb

Polijetanje zrakoplova za Zagreb predviđeno je u ranim jutarnjim satima. Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima po lokalnom vremenu.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:

– prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa) s uključenim avio taxama

– privatni transfer od zračne luke do hotela i nazad

– boravak u odabranom hotelu sa smještajem u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom u Bangkoku

– sve transfere i ture prema programu

– klimatizirano vozilo sa vodičem na engleskom jeziku za vrijeme trajanja ture

– lokalnog predstavnika na engleskom jeziku

– organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI NE UKLJUČUJE

– tajlandsku vizu – trošak vize: 35 eura; mogućnost posredovanja: 100 kn po putovnici

– doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

– troškovi osobne prirode (fakultativni izleti, dodatni obroci, piće, telefon)

– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza (preporučamo)

Važne napomene:
– cijene su informativne i ovise o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu i hotelima u trenutku potvrde rezervacije. Cijene su podložne promjeni bez prethodne najave.
– cijene nisu važeće u terminu blagdana, praznika, sajmova ili nekih drugih lokalnih događanja.
– kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Thailanda i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

– ponuđeni program je samo prijedlog putovanja, unutar kojeg se mogu dodavati i oduzimati dani. Također se mogu raditi privatni transferi (standard, executive, prestige i platinum) od zračne luke do hotela i nazad, te transferi helikopterom.

– kalkulacije za paket napravljene su na temelju cijene zrakoplovne karte na najnižoj ekonomskoj klasi. Informacije o konkretnoj cijeni i raspoloživosti moguće je dobiti na upit.
– molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i eu poslova http://www.mvep.hr/

MAPA