Japan

CIJENA OD

4.410 € (33.227,14 kn)

TRAJANJE PUTOVANJA

10 dana / 7 noćenja

Japan | Tura

Tijekom mnogo stoljeća postojanja, japanska kultura nastojala se okružiti ljepotom i obvezivala se na potragu za savršenstvom. Moderni Japan i dalje teži tim idealima, a pridržavanje tih standarda odražava se u temeljitoj pozornosti na detalje – bilo u arhitekturi, hrani, filozofiji ili modi. Od cvjetova trešanja, ukrašenih hramova i svetišta, vodenih vrtova i legendarnih prirodnih obilježja planine Fuji, Japan je izraz fizičke i duhovne ljepote. Istražite poznatu japansku kuhinju kušajući sushi, ispijajući sake, pridružujući se tradicionalnoj ceremoniji čaja.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan| ZAGREB – TOKYO

Polazak iz Zagreba. Presjedanje u jednoj od svjetskih zračnih luka. Noćni let.

 

2. dan| TOKYO

Po dolasku u Tokyo slijedi grupni transfer do hotela. Smještaj te ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

 

3. dan| TOKYO

Doručak u hotelu. Odlazak u razgled grada. Posjet Meiji Jungu Shrine – hramu koji je izgrađen u čast duša cara Meijija i carice Shoken. Zatim odlazak u Harajuku, fashion i shopping centar. Zatim slijedi vožnja do Tokiyo Tower – tornja visokog 333 metra  inspirirana Eifelovim tornjem. Nakon ručka idete do Asakusa, starog dijela grada te slijedi posjet hramu Sensoji, najstarijem hramu u Tokyu i ulici Nakamise, gdje se nalazi više od 200 trgovina rukotvorina i tradicionalne lokalne kuhinje i suvenira.

 

4. dan| TOKYO

Doručak u hotelu. Dan slobodan za vlastite programe. Noćenje.

Preporučamo posjet nekim od muzeja ili vrtova:

· Tokyo National Museum and Ueno

· Nezu Museum and National Art center and Roppongi night life

· Tolman Collection

· Hamarikyu Garden (Water bus line is available from the garden to Asakusa)

· Imperial Palace Plaza and the East Garden

 

5. dan| TOKYO – KAWAGUCHI LAKE – MT. FUJI

Nakon doručka odjava iz hotela. Jutarnja vožnja autobusom prema planini Fuji (vožnja traje oko 2,5 sata). Zaustavit ćete se na najvišem dijelu planine na kojem je dopušteno ići vozilom. To je peta stanica. Imati ćete slobodnog vremena za šetnju i uživanje u pogledu. Zatim slikedi vožnja prema Lake Kawaguchi i posjet Kawaguchiko Natural Living Center i Kubota Itchiku Art Museum (alternativno Kawaguchiko Music Forest). Transfer do hotela i smještaj. Večera. Noćenje.

 

6. dan| FUJI – KYOTO

Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak autobusom do Mishima Station gdje ćete se ukrcati na poznati ”bullet train” prema Kyotu. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Smještaj i slobodno vrijemeza osobne programe. Noćenje.

 

7. dan| KYOTO

Doručak u hotelu. Odlazak na razgled grada koji započinje posjetom Kinkakuji temple (Golden Pavilion), čija su gornja dva kata u potpunosti prekrivena zlatnim listićima. Zatim odlazak u Ryuanji temple, poznatom po Zen vrtu, te Nijo Castle, koji se nalazi na UNESCO listi Svjetske baštine. Povratak u hotel. Noćenje.

 

8. dan| KYOTO

Nakon doručka odlazak na poludnevni izlet u Fushimi Inari Shrine i sake podrume. Fushimi Inari Shrine je poznat po tisućama vrata koja čine tunel koji vodi u svetu šumu Mount Inari. Hram je posvećen Shinto bogu riže, Inari. Nakon antičkog hrama slijedi odlazak u podrume i kušanje sake-a. Nakon toga odlazak u antički grad Nara. Prvo ćete vidjeti Todai-ji temple, poznat po 15 m velikoj statui Buddhe, Daibutsu. Posljednja su postaja Mt. Kasuga i Kasuga-Taisha Shrine, nakon čega ćete imati priliku prošetati se šeticom odakle se pruža zapanjujući pogled na Naru.

Povratak u hotel. Noćenje.

 

9. dan| KYOTO – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke te ukrcaj na let za Zagreb sa pripadajućim presjedanjima.

 

10. dan| ZAGREB

Dolazak u Zagreb.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:

– prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Tokyo – Osaka – Zagreb u ekonomskoj klasi

– zrakoplovne pristojbe

– smještaj u hotelima 3/4* na osnovi 7 noćenja s doručkom

– sve izlete i razglede prema programu

– jamčevinu i organizaciju putovanja

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI NE UKLJUČUJE

– troškove osobne prirode (večere, dodatni obroci, telefon)

– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

– sve što nije navedeno pod cijena uključuje

MAPA