Meksiko | Tura

CIJENA OD

2.950 € (22.226,77 kn)

TRAJANJE PUTOVANJA

9 dana / 7 noćenja

Meksiko

Sa gustim džunglama, vulkanima prekrivenim snijegom, pustinjama, napuštenim kaktusima, 10.000 km obale prekrivene pješčanim plažama i lagunama bogatim divljim životinjama, Meksiko je beskrajna avantura za sva osjetila i mjesto gdje se život provodi uglavnom na otvorenom. Popularna kultura jednako je zastupljena. Od plesnih klubova i ulične umjetnosti Mexico Cityja do prekrasnih rukotvorina starosjedilačkog stanovništva. Kao i ostatak Meksika, stanovništvo je također vrlo raznoliko. Od hipstera iz Mexico Citya do lokalnih autohtonih mještana Chiapasa, šarenih i veselih, ludih za fiestama. Mexico nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan | Zagreb – Mexico City

Polazak iz Zagreba. Presjedanje u jednoj od europskih zračnih luka. Dolazak u Meksiko u popodnevnim satima. Transfer do hotela. Noćenje.

2. dan | Mexico City

Doručak u hotelu. Odlazak na poludnevni razgled grada, koji započinje posjetom Antropološkom Muzeju. Zatim slijedi posjet Nacionalnoj Palači, gdje se nalaze murali Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Posjet trgu Zocalo – formalno Plaza de la Constitución i Metropolitan katedrali (najvećoj katedrali na kontinentu). Povratak u hotel. Poslijepodne slobodno za osobne programe. Noćenje.

3. dan | Mexico City – Teotihuacán – Mexico City

Doručak u hotelu. Odlazak do Plaza de las Tres Culturas i svetišta Gospe od Guadalupe, zatim nastavak puta prema Teotihuacánu. Teotihuacán je bio najveće gradsko središte Srednje Amerike u predkolumbijskom razdoblju te se nalazi na UNESCO listi Svjetske baštine. Posjet piramidama Sunca i Mjeseca. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan | Mexico City – Mérida

Doručak. Transfer do zračne luke. Ukrcaj na let za Méridu, “Bijeli grad”, grad glazbe i prekrasnih kolonijalnih građevina. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Smještaj. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

5. dan | Mérida– Uxamal & Kabah – Mérida

Doručak. Odalazak prema arheološkom lokalitetu Uxmal. Razgled nekih od najljepših i najmističnijih ostataka plemena Maya: piramide Patuljaka, Guvernerove Palače, Nun’s Quadrangle i Kuće kornjača. Zatim nastavak puta prema arheološkom lokalitetu Kabah, gdje se nalazi poznata Palača maski, čiju fasadu ukrašava 250 maski s likom boga kiše Chaac. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan | Mérida – Chichén Itzá – Cancún

Doručak. Odlazak prema najpoznatijem majanskom lokalitetu – Chichén Itzá, sa brojnim znamenitostima: piramida Kukulkan – jedno od novih sedam svjetskih čuda, Hram 1000 stupova, ceremonijalno igralište pelote (najveće na svijetu) i Opservatorij. Poslijepodne nastavak puta prema popularnom ljetovalištu Cancún. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan | Cancún

Slobodan dan za odmor na plaži. Smještaj na bazi usluge all inclusive.

8. dan | Cancún – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotel. Transfer do zračne luke u popodnevnim satima. Noćni let prema Europi.

9. dan | Zagreb

Presjedanje u jednoj od europskih zračnih luka. Dolazak u Zagreb u popodnevnim satima.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi

– zrakoplovne pristojbe

– smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom; 3 noćenja u Mexico Cityu, 2 noćenja u Meridi i 2 noćenja u Cancunu na osnovi usluge all inclusive

– sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu sa vodičem na engleskom jeziku, na grupnoj osnovi

– sve prijevoze i transfere prema programu,

– ručak 5. i 6. dan na izletu

– troškovi organizacije i jamčevine.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI NE UKLJUČUJE

– troškove osobne prirode, dodatne obroke, napojnice

– izlete i razglede drugačije od navedenog,

– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza (preporučamo)

– doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

– troškovi osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon…)

Važne napomene:
– cijene su informativne i ovise o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu i hotelima u trenutku potvrde rezervacije. Cijene su podložne promjeni bez prethodne najave.
– cijene nisu važeće u terminu blagdana, praznika, sajmova ili nekih drugih lokalnih događanja.
– kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Meksika i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

– ponuđeni program je samo prijedlog putovanja, unutar kojeg se mogu dodavati i oduzimati dani. Također se mogu raditi privatni transferi (standard, executive, prestige i platinum) od zračne luke do hotela i nazad, te transferi helikopterom.

– kalkulacije za paket napravljene su na temelju cijene zrakoplovne karte na najnižoj ekonomskoj klasi. Informacije o konkretnoj cijeni i raspoloživosti moguće je dobiti na upit.
– molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i eu poslova http://www.mvep.hr/

MAPA