New Orleans

CIJENA OD

2.470 € (18.610,21 kn)

TRAJANJE PUTOVANJA

7 dana / 5 noćenja

New Orleans - Upoznajte duh Louisiane

New Orleans, Louisiana, na rijeci Mississippi, nosi nadimak “Big Easy” i poznat je po energičnom noćnom životu, živoj glazbenoj sceni i začinjenoj, jedinstvenoj kuhinji koja odražava njegovu povijest kroz naslijeđe francuske, afričke i američke kulture.

Svečani duh karnevala (New Orleans ih godišnje organizira preko 130) Mardi Gras (krajem svake zime) krase raskošno kostimirane povorke i ulične zabave.

HOTELI

THE SONIAT HOUSE HOTEL 5*

Najluksuzniji mali hotel u New Orleansu. Hotel koji odražava duh Louisiane, izgrađen u 1800-ima nekoć je bio obiteljska rezidencija Joseph Soniat Dufossata iz ranog 19. stoljeća. Sada je hotel s 30 soba jedinstvene arhitekture. Hotel je idealan smještaj za one koji traže tiho utočište u živopisnoj i povijesnoj francuskoj četvrti, a tek lokacija…

HOTELI

THE PONTCHARTRAIN HOTEL 5*

Smješten u okrugu Garden, uz tramvajsku prugu šarmantnog NOLA’s tramvaja, hotel Pontchartrain jedinstven je luksuzni hotel s kvalitetnom uslugom, koji nudi spoj šarma starog svijeta i modernih pogodnosti. Hot Tin Rooftop Bar ima prekrasan pogled od 270 stupnjeva na rijeku Mississippi i New Orleans.

ATRAKCIJE

MARDI GRAS

Obično zvana kraljevskim draguljem grada, Francuska četvrt je najautentičniji portret grada. Kultni restoran Brennan’s odaje počast povijesti i kulturi grada kroz svoju kuhinju, arhitekturu i ambijent. Posebno je poznat po “Doručku kod Brennana” i Bananas Fosteru, koji su izmislili. Tu su još: Jackson Square, povijesni muzej, Francuska tržnica, Napoleonova kuća, Manolito, Carousel bar…. Od povijesnih plantaža koje su naslijeđe bogatstva i elegancije kao i ropstva i žrtvovanja, vožnje automobilom do NOLA’s groblja i muzeja svjetske klase poput Nacionalnog muzeja Drugog svjetskog rata, mogućnosti za istraživanje u New Orleansu su zaista beskrajne. Bez obzira jeste li ljubitelj umjetnosti, ljubitelj povijesti ili samo želite istražiti bogatu povijest i kulturu grada pronaći ćete razne atrakcije koje će Vam zasigurno biti zanimljive.

GASTRONOMIJA

VEČERA NA PAROBRODU NUTCHEZ

Kuhinja New Orleansa možda je najznačajnija regionalna kuhinja u Sjedinjenim Državama. Na kuhinju New Orleansa snažno utječu kreolska kuhinja, cajunska kuhinja* i soul food*. * Cajun zapravo znači French-Arcadian, naziv za Francuze koji su stigli u Louisianu nakon što su protjerani iz današnje Nove Škotske (Kanada), a Cajun Country danas obuhvaća čitavu južnu Louisianu. * “Soul Food” je izraz koji se počeo koristiti 60-ih godina prošlog stoljeća u vrijeme M.L.Kinga i borbe protiv rasne segregacije, kada je sve što je stizalo od afroameričke zajednice dobivalo prefiks “soul” Riba, pogotovo som, rakovi i školjke, riža i kukuruz, ali i brojni začini, glavni su sastojci kreolske, dok papričice svih vrsta i oblika, bogati recepti nikad s manje od deset sastojaka određuju cajunsku kuhinju. Svako je jelo uglavnom i cjelokupni obrok s mesom ili ribom, rižom, povrćem i raznim umacima. Predlažemo harbour jazz brunch i večernje krstarenja uz večeru i jazz na posljednjem autentičnom brodu na rijeci Mississippi. Uživajte u jedinstvenom posjetu strojarnici kako biste vidjeli kako rade parni strojevi stari 100 godina.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan | ZAGREB – EUROPA – NEW ORLEANS

Polazak iz Zagreba u ranim jutarnjim satima te presjedanje u jednom od europskih gradova. Nastavak leta za New Orleans te dolazak u popodnevnim satima po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. – 5. dan | NEW ORLEANS

Slobodno vrijeme za osobne programe.

6. dan | NEW ORLEANS- EUROPA

Odjava iz hotela. Transfer u zračnu luku. Noćni let za Europu.

7. dan | EUROPA – ZAGREB

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:

– prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa), avio taxe uključene

– smještaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi na osnovi 5 noćenja (hoteli 3 ili 4*; za hotele 5* nadoplata)

– transfer od zračne luke do hotela i od hotela do zračne luke na privatnoj osnovi

– organizacija putovanja i jamčevina

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI NE UKLJUČUJE

– dodatne obroke (ručkove, večere)

– dodatni troškovi osobne prirode i fakultativne izlete

– boravišnu pristojbu

– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

MAPA