Kenija | Safari Maasai Mara

CIJENA OD

3.810 € (28.706,44 kn)

TRAJANJE PUTOVANJA

8 dana / 6 noćenja

Kenija | Safari Maasai Mara

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan | ZAGREB – DOHA – NAIROBI

Polijetanje iz Zagreba za Dohu u popodnevnim satima. Po dolasku u Dohu oko ponoći, slijedi noćni let za Nairobi.

2. dan | NAIROBI – NP NAIVASHA

Doček od strane lokalnog agenta/vozača/vodiča na safariju te slijedi vožnja mini kombijem (s otvorenim krovom) do Nacionalnog parka Jezero Naivasha (120 km od Nairobija). Usput prolaz kroz Great Rift Valley odakle se pruža jedinstven pogled na cijelu dolinu. Smještaj u luksuzne bungalove Sopa Naivasha lodge (ili sličan iste kategorije). Ručak. Kraći odmor. Slijedi odlazak na „Crater lake“, odnosno Kratersko jezero koje je poznato po svojim pticama i po tome što se afričkim grmljem možete se kretati bez ikakve opasnosti. Privatno je utočište divljih životinja na površini od 87 hektara, a okružuje ga prekrasno zeleno jezero U močvari živi nekoliko kolonija colobus majmuna, srndaći, genet mačke i mungosi. Populacija životinja izvan kratera se mijenja, no uglavnom se tu mogu pronaći žirafe, životinje koje žive u ravnicama, babuni i vervet majmuni. Šetnja kraterom kulminirat će zalaskom sunca sa najviše točke grotla, na „Leopards Rocku“ uz čašu šampanjca i fantastičnim pogledom na jezero. Povratak u lodge na jezeru Naivasha. Večera. Noćenje.

3. dan | NP NAIVASHA – NP HELL’S GATE – JEZERO NAIVASHA
Doručak. Odlazak na poludnevnu vožnju i walking safari sa piknikom u Nacionalni park Hell’s Gate. Ovaj jedinstveni park poznat je po toplim gejzirima i po tome što parkom možete ili hodati ili voziti se biciklom između brojnih zebri, žirafa, gazela koje galopiraju i antilopa. Nakon safarija, vožnja do obale jezera Oloiden i 1-satna vožnja čamcem u potrazi za nilskim konjima uz pogled na brojni ptičji svijet. Povratak u Sopa Naivasha Lodge. Večera i noćenje.

4. dan | NP NAIVASHA – MAJI MOTO ECO CAMP
Nakon ranog doručka, vožnja prema gradu Narok kako bi došli do sela Maji Moto i Eco campa. Smještaj u Maji Moto eco Campu u šatore. Ručak. Poslije podne slijedi druženje
sa Masaima i šetnja do Loita brijega gdje će Masai objasniti kako pratiti tragove životinja, te promatrati biljke i životinje. Dan završava promatranjem zalaska sunca te večerom uz logorsku vatru zajedno sa Masaima. Večera. Noćenje.

5. dan | MAJI MOTO ECO CAMP – NACIONALNI REZERVAT MASAI MARA
Nakon doručka, odlazak za Masai Mara Nacionalni Rezervat (cca 1 sat vožnje). Za Masai Mara park kažu da je jedan od svjetski najboljih parkova za promatranje divljih
životinja. Bogatstvo flore i faune i netaknutog afričkog života nije ništa u usporedbi sa velikim godišnjim migracijama divljih životinja. Spektakl više od milijun tih stvorenja koji se kreću kao velika masa preko savana jedan je od najljepših prizora koji možete doživjeti u prirodi. Safari tijekom vožnje do Mara Tented Campa gdje je organiziran smještaj. Kamp je uređen za prave avanturiste, ljubitelje prirode i osobe kojima je fotografiranje hobi. Ručak. Poslije podne odlazak na safari i u potragu za „Big Five“. Povratak u camp, večera i noćenje.

6. dan | NACIONALNI REZERVAT MASAI MARA
Cjelodnevni boravak u rezervatu Masai Mara. Masaai pleme živi na granici rezervata i ujedno su i njegovi suvlasnici. Moći ćete vidjeti lavove koji su navikli na automobile, a uočit ćete i čimpanze kako sjede na vrhu mravinjaka. Tu su i zebre, hijene, šakali, nilski konji, žirafe i mnoge druge životinje. Tijekom dvodnevnog boravka u kampu, slijedit ćete velike mačke i druge divlje životinje Mare. Također ćete imati mogućnost provesti dan sa lokalnim Mara stanovnicima i uključiti se u njihov dnevni život. Moguće je organizirati (uz doplatu) i let balonom. Noćenje.

7. dan | NACIONALNI REZERVAT MASAI MARA – NAIROBI – DOHA
Ranojutarnji odlazak na safari u kako biste vidjeli živitinje u akciji; u lovu. Povratak u camp oko 9 sati i doručak. Slijedi odjava iz campa, te safari tijekom vožnje do Nairobija (5-6 sati vožnje). Mogućnost organiziranja kasnog ručka/večere (uz doplatu) u nekom od poznatih restorana u Nairobiju te posjet Muzeju Karen Blixen. Po dolasku u međunarodnu zračnu luku Jomo Kenyatta, slijedi prijava na let za Dohu. Polijetanje zrakoplova za Dohu oko ponoći.

8. dan | DOHA – ZAGREB
Dolazak u Dohu u jutarnjim satima te nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb oko 13 sati.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:

– prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,

– smještaj u bungalovu na osnovi 2 noćenja s uslugom polupansiona u Sopa Naivasha Lodgeu 5*, smještaj u “šatoru” na osnovi 1 noćenja s uslugom punog pansiona u eco kampu Maji Moto 4*, smještaj u “šatoru” na osnovi 2 noćenja s uslugom punog pansiona u Sarova Mara Tented Campu 5*,

– sve transfere na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka prema programu, transfere mini kombijem tijekom safarija,

– ulaznice u nacionalne parkove i izlete prema programu,

– troškove organizacije putovanja, jamčevinu

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI NE UKLJUČUJE

– doplatu za jednokrevetnu sobu

– vizu za Keniju (50 usd)

– dodatne troškove osobne prirode (obroci, piće), ručak zadnji dan prije leta za Dohu, ulaznicu za Karen Blixen muzej.

– napojnicu za vodiča/vozača

VAŽNE NAPOMENE:

– Preporuča se cijepljenje protiv žute groznice.

– Kategorizacija lodgeva/hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.

– O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

– Viza za Keniju: potrebno je dostaviti sken putovnice; putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja.

– Malarija – Preporuča se uzimanje profilakse protiv malarije. Maleron ili Lariam. Detalji slijede. Obavezno korištenje repilenata protiv komaraca.

MAPA