Tanzanija

CIJENA OD

35.700 € (42.946,65 kn)

TRAJANJE PUTOVANJA

12 dana / 10 noćenja

Tanzanija - Tura afričkom divljinom

Zov afričke divljine koji ćete osjetiti na putovanju u Tanzaniju, ne samo da će ispuniti sva vaša očekivanja od ove avanture, nego će vas ispuniti neizbrisivim doživljajem prirodnih ljepota koje ona pruža. Nacionalni parkovi Kilimanđaro, s istoimenom planimo/vulkanom, Serengeti, u koejm se događa najveća seoba životinja tijekom godine, ili Ngoro Ngoro, koji čuva bogatu arheološku baštinu, samo su neke od prirodnih bisera u ovom dijelu istočne obale Afrike.

Nepregledno prostranstvo afričke savane dom je brojnih životinjskih vrsta koje ćete zasigurno susresti na ovom jedinstvenom putovanju. Netko će reći da je u Tanzaniji vrijeme stalo, da “nema 4. dimenzije”, ali putnici koji su posjetili ovu netaknutu prirodu te doživjeli njezinu ljepotu i gostoprimstvo – u punom smislu tih riječi – složit će se da je Tanzanija veličanstvena prijestolnica safarija koju ne smijete propusti vidjeti i doživjeti.

 

LAKE MANYARA SERENA LODGE

SOPA LODGE NGORO NGORO

SERENGETI SERENA SAFARI LODGE

BREEZES BEACH CLUB & SPA ZANZIBAR

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL – (KILIMANJARO)
Polijetanje iz Zagreba u 9.10 sati za Istanbul (TK 1054). Po dolasku u Istanbul u 12.25 sati po lokalnom vremenu nastavak putovanja za Kilimanjaro u 19.50 sati (TK 567). Noćni let.

2. dan | KILIMANJARO – LAKE MANYARA (cca 180 km) (R,V)
Slijetanje u zračnu luku Kilimanjaro predviđeno je u 5.10 sati u jutro po lokalnom vremenu. Doček lokalnog partnera, vašeg vozača (jeep 4×4) te slijedi vožnja do jezera Manyara (vožnja traje cca 4 sata). Po dolasku smještaj u Lake Manyara Serena lodge. Ručak. Odmor. Odlazak na „game drive“ oko jezera Manyara. Jezero Manyara poznato je po velikoj populaciji slonova, lavova koji se penju po drveću, ogromnim jatima Flamingo ptica. U parku se nalazi preko 400 različitih vrsta ptica, najveća koncentracija babuna, žirafe, zebra. Impale… Parkom dominira jezero Manyara, fluktuirajuće tijelo alkalne vode koja se nalazi u plitkom sumporu na bazi koje privlači zapanjujuću raznolikost ptica .Večera i noćenje.

3. dan | LAKE MANYARA – SERENGETI (D,R,V)
Doručak. Vožnja do NP Serengeti (vožnja cca 4-5 sati). Piknik ručak. Po dolasku u Serengeti NP, smještaj u Serengeti Serena Lodge. Odlazak na „game drive“. Regija Seronera, u središnjem Serengetiju, postavljena je izravno na put velike migracije i nudi izvrsno gledanje ovog nevjerojatnog godišnjeg fenomena, kada bezbrojna divlja zvijer poplavi preko ravnica. Dok se populacije migracijske divljine mijenjaju sezonski, Seronera je još uvijek hotspot divljih životinja u drugim vremenskim razdobljima. Večera I noćenje.

4. dan | SERENGETI (D,R,V)
Doručak. Cjelodnevni safari u NP Serengeti. Mogućnost doplate za ranojutarnji let balonom iznad Serengetija (uz doplatu).

5. dan | SERENGETI – NGORO NGORO (D,R,V)
Doručak. Ranojutarnji safari kroz park Serengeti do Nacionalnog parka Ngoro Ngoro. Smještaj u Sopa Lodge. Uz put ćete se zaustaviti kod Olduvai Gorg muzej gdje se nalazi jedan od najstarijih homo habilis-a. Tu se nalaze fosili prahistorijskih slonova, ovca sa gigantskim rogom i fosil gigantskog noja. Večera i noćenje.

6. dan | NGORO NGORO KRATER (D,R,V)
Ranojutarnji doručak i odlazak na cjelodnevni safari u odlazak na cjelodnevni safari u Ngoro Ngoro krater. Poznat je kao „osmo čudo svijeta“ i to je „must see“. Krater Ngorongoro je najpoznatiji po svojoj prirodnoj ljepoti i bogatstvu raznolike divljači što ga čini jednim od najpopularnijih safari destinacija u Africi. Okružen tanzanijskim visoravnima, ovaj krater na UNESCO-vom popisu smatra se najvećom netaknutom vulkanskom kalderom na svijetu. Dom je jedinstvenog eko sistema i obiluje životinjskim svijetom. Ako ćete negdje uspjeti vidjeti „Big 5“ na jednom mjestu, onda je to ovdje. Dom preko 30.000 životinja i tamo jedino možete vidjeti crnog nosoroga. Spustiti ćete se u samo središte kratera. Kasno poslije podne povratak u Sopa Lodge, večera i noćenje.

7. dan | NGORO NGORO – KILIMANJARO ZRAČNA LUKA – ZANZIBAR (D,R)
Doručak. Odmor prije podne. Slijedi vožnja do zračne luke Kilimanjaro i let za Zanzibar u 19.40 sati. Po dolasku na Zanzibar, doček mjesnog agenta te slijedi transfer do hotela Breezes Beach club & Spa. Večera i noćenje.

8.-11. dan | ZANZIBAR – PLAŽA DONGWE
Boravak u hotelu na osnovi polu pansiona (doručak/večera). Odmor i uživanje na bijelim pješčanim plažama.

12. dan | ZANZIBAR – ISTANBUL
Odjava iz hotela oko 1 sati ujutro. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 04.05 sati (TK 567). Predviđeno slijetanje u Istanbul je u 12.55 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.10 sati. Predviđeno slijetanje u Zagreb u 19.20 sati po lokalnom vremenu.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:

– prijevoz zrakoplovom aviokompanije Turkish Arilines na relaciji Zagreb-Istanbul-Kilimanjaro / Zanzibar-Istanbul-Zagreb (ekonomska klasa, avio takse uključene),

– lokalni let na relaciji Kilimanjaro-Zanzibar,

– smještaj u Lodgevima, dvokrevetni „tent” kako slijedi: 1 polupansion u Lake Manyara Serena Lodge, Manyara; 2 puna pasniona u Ngoro Ngoro Sopa Lodge, Ngoro Ngoro, 2 puna pansiona u Serengeti Serela Lodge, Serengeti, 4 polupansiona u hotelu Breezes Beach Club & Spa na Zanzibaru,

– vožnja jeepovima (4×4) tijekom safarija sa vlastitim vozačem/rengerom, sve vožnje I safarije,

– ulaznice za nacionalne parkove prema itinereru putovanja,

– transferi od zračne luke na Zanzibaru do hotela i nazad,

– “flying doctor” u slučaju nezgode koji će vas prebaciti do najbolje bolnice u Nairobiju (troškovi bolnice nisu uključeni, zato trebate obavezno imati putno zdravstveno osiguranje),

– lokalnog predstavnika na destinaciji na engleskom jeziku,

– organizacija putovanja I jamčevina.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI NE UKLJUČUJE

– doplatu za jednokrevetnu sobu

– vizu za Tanzaniju (50 usd)

– piće uz obroke i dodatne obroke, napojnice, i sve ostalo što nije navedeno u itinereru.

– putno zdravstveno osiguranje I osiguranje od otkaza

VAŽNE NAPOMENE:

– Obavezno je cijepljenje protiv žute groznice (najkasnije 10 dana prije putovanja).

– Kategorizacija lodgeva/hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.

– Viza za Tanzaniju: ishodi se po slijetanju u Zračnu luku Kilimanjaro. Potrebno je da putovnica vrijedi još najmanje 6 mjeseci po izlasku iz Tanzanije, potrebno je ispuniti formular (koji ćemo vam mi poslati). Plaća se 50 usd.

– Malarija – Preporuča se uzimanje profilakse protiv malarije. Maleron ili Lariam. Detalji slijede. Obavezno korištenje repilenata protiv komaraca.

MAPA