TEČAJEVI STRANIH JEZIKA – GRUPNI POLASCI

Kako bi ono rekli stari Rimljani, koliko stranih jezika govoriš – toliko ljudi vrijediš.

Mi ipak ne bismo znanje opisivali mjernom jedinicom ljudi, ali činjenica jest da je svaki strani jezik kojim osoba vlada od neprocjenjive vrijednosti.

U današnje vrijeme učenja stranog jezika postaje sve veći izazov i potreba.

Čovjek može uspjeti kao građanin svijeta ali samo sa znanjem stranog jezika. Odlazak na učenje stranog jezika u inozemstvu je proces koji je apsolutno vrijedan uloženog truda, vremena i novca. Otvaranje vrata u svijet je rezultat od neizmjerljive vrijednosti.

Nudimo Vam veliki izbor škola i tečajeva stranih jezika u inozemstvu na kojima ćete uz svesrdnu pomoć njihovih profesora ostvariti željene rezultate, proširiti horizonte, a iznad svega postići slobodu i sigurnost u komunikaciji na stranom jeziku.

Na učenje stranog jezika u inozemstvu možete otputovati individualno (sami ili sa prijateljem ili sa obitelji) ili u grupi od 10-15 polaznika (grupni polasci namijenjeni su za mlade u dobi od 12-20 godina tijekom ljetnih praznika).

Kao i stotine naših dosadašnjih polaznika i Vi se možete osjećati ugodno i u prijateljskoj atmosferi u inozemstvu doživjeti jedno divno i nezaboravno iskustvo učenja stranog jezika.

PREDNOSTI INDIVIDUALNOG ODLASKA NA TEČAJ STRANOG JEZIKA U INOZEMSTVU

Kao što i sam naslov kaže, putovanje se odvija u grupi i najveća prednost takovih putovanja je što polaznici (djeca i mladi) uvijek uza sebe imaju pratitelja tijekom cijelog putovanja. Ti pratitelji su nastavnici stranog jezika (engleskog, njemačkog, ovisno u koju zemlju se putuje), te su time i pedagozi koji imaju iskustva u radu s djecom i mladima. Grupe su najčešće od 10 do 15 djece.

Glavna i najvažnija “zadaća” naših pratitelja je briga o djeci, i to 24 sata dnevno (uz pomoć osoblja škole u kojoj se djeca nalaze). Naime, većina djece, odnosno mladih po prvi puta se odvaja od svoje obitelji na period od 2 tjedna, te je i djeci, mladima a najviše roditeljima na prvom mjestu briga i sigurnost djece. U bilo kojem trenutku, kada je djeci potrebna pomoć ili pak samo topla riječ ili neki savjet, naši pratitelji su im na raspolaganju i uz njih. Naši pratitelji su sa djecom i na razgledima, i na izletima, i na svim slobodnim aktivnostima (jedino nisu zajedno sa djecom na nastavi).

Po dolasku u školu, svi polaznici iz grupe se integriraju u rad s ostalim studentima iz drugih zemalja koji su također došli na usavršavanje te se na taj način djeca uključuju u rad u međunarodnoj atmosferi.

Prvi dan nastave, svaki polaznik biti će testiran (usmeno i/ili pismeno) kako bi se provjerila razina znanja i kako bi ga se na osnovu tog testiranja moglo rasporediti u razred prema trenutno pokazanom znanju i dobi. Ukoliko tijekom nastave polaznik smatra da mu je nastava ili prelagana ili preteška (nije u mogućnosti s razumijevanjem pratiti nastavu), moguće je u dogovoru s profesorom i uz pomoć pratitelja promijeniti razred.

Svi polaznici su smješteni u školskim rezidencijama i treba imati na umu da to nisu hoteli, nego studentski domovi a boravak je najčešće u jednokrevetnim, dvokrevetnim ili višekrevetnim sobama, a kupaonica se najčešće nalazi na katu, dok sobe u nekim rezidencijama imaju i vlastite kupaonice i Wc.

Svi polaznici po dolasku u školu, prilikom registracije trebaju predočiti da imaju putno zdravstveno osiguranje (ili međunarodnu zdravstvenu iskaznicu ukoliko je jezično putovanje unutar EU) Ukoliko je polaznik ne posjeduje, trebat će kupiti policu zdravstvenog osiguranja na licu mjesta u školi (osobito ako se radi o školama u SAD).

Tijekom tjedna škole organiziraju poslijepodnevne sportske i kulturne aktivnosti, a tijekom vikenda organiziraju izlete u okolna mjesta i gradove, i većina tih izleta uključena je u cijenu programa. Djeca, odnosno mladi obavezni su pohađati sve aktivnosti škole (uvijek imaju izbor više aktivnosti, tako da se za svakog polaznika može naći nešto što će ga interesirati).