Actilingua Academy, Beč

CIJENA OD

TRAJANJE PUTOVANJA

03.07 - 16.07. i 17.7.-31.7.2022.

NJEMAČKI JEZIK ZA MLADE OD 12-19 GODINA

BEČ – ACTILINGUA

Škola Actilingua Academy ima više od 25 godina iskustva u organiziranju tečajeva njemačkog jezika, te je do danas stekla svjetsku reputaciju kao najbolja privatna škola s uspješnom ponudom tečajeva koji se održavaju u odličnoj okolini i s modernom učiteljskom opremom. Škola se nalazi u samom središtu Beča.

Actilingua Academy organizira ljetne tečajeve njemačkog jezika u prestižnoj ustanovi Theresianische Akademie koja se nalazi u samom središtu grada. Ljetni tečajevi namijenjeni su za polaznike u dobi od 12-17 godina. Škola je organizirana kao campus i zatvorenog je tipa. U sklopu campusa nalazi se i smještajna rezidencija i brojni sportski sadržaji, kao što su teren za tenis, košarku, odbojku, stolni tenis i drugo.

Polaznici u dobi od 16-19 godina, imaju organiziranu nastavu u glavnoj zgradi Actiligua Academy koja se nalazi u blizini dvorca Belvedere.

Nastava

Nastava se sastoji od 20 školskih sati tjedno (1 školski sat=45 minuta), u grupama do maksimalno 15 polaznika. Po dolasku u školu, svi polaznici pristupaju testiranju, na temelju kojeg će biti razvrstani u određeni razred (prema trenutno pokazanom znanju). Nastava se bazira na praktičnim vježbama, izgovoru i slušanju, kako bi polaznici stekli vještine neophodne za svakodnevnu komunikaciju na njemačkom jeziku. Slobodne aktivnosti sastavni su dio nastave i obavezne su za polaznike koji borave u u školi Theresianische Akademie. Nastavni materijal se posuđuje u školi. Polaznici u dobi od 16-19 godina mogu birati između 20 i 30 školskih sati tjedno, te imaju obaveznih 5 sati nastave tjedno kulturnog programa.

 

Smještaj

Za polaznike u dobi od 12-17 godina, smještaj je organiziran u sklopu campusa, u rezidenciji koja raspolaže sa prostranim sobama. Standard sobe su sa 4-6 kreveta, tuš/WC nalazi se na katu. Polaznici mogu (uz doplatu) boraviti u superior sobama u kojima sobe imaju 3-4 kreveta i vlastitu kupaonicu (tuš) dok je zajednički wc na katu. Smještaj je na osnovi punog pansiona, a obroci su u školskoj kantini. Campus je pod 24-satnim nadzorom osoblja škole i ima besplatan Wi-Fi.

Za polaznike u dobi od 16-19 godina, smještaj je organiziran u studentskim rezidencijama koje se nalaze u različitim dijelovima grada, a udaljene su od škole 15 do najviše 25 minuta vožnje javnim prijevozom. Sobe su dvokrevetne i imaju vlastiti tuš i WC, te mali hladnjak i internet. Smještaj je na osnovi polupansiona (doručak/večera, obroci su u rezidenciji). Neki hodnici imaju i malu kuhinjicu (bez posuđa). U sklopu rezidencije ima i praonica/sušionica rublja (na kovanice). Ovaj smještaj preporučujemo ukoliko želite biti neovisni te želite upoznati i druge studente. Obavezno ponijeti ručnike!

 

Izleti i slobodne aktivnosti

Tijekom boravka u campusu organizirane su svakodnevne sportske aktivnosti u poslijepodnevnim satima kao što su: badminton, odbojka na pijesku, nogomet, košarka, plivanje (organizirani odlazak na bazen), aerobic. Tijekom večeri organizirane su disco večeri, video projekcije, zabava uz roštilj. Uz doplatu moguće je organizirati i cjelodnevne izlete u Salzburg, Wachau, Jezero Neusiedl ili Hinterbrühl spilju, ili pak večernji odlazak u Bečku operu ili na mjuzikl.

Za mlade od 16-19 godina, organizirane su svakodnevne poslijepodnevne kulturne i sportske aktivnosti koje su izvješene na oglasnoj ploči u školi te se polaznici trebaju sami prijaviti za aktivnost koju žele (ukoliko se radi o nekom izletu ili pak ulaznici za npr. muzej, doplata je na licu mjesta).

 

Polasci: 3.-16.7.2022.  & 17.7.-31.7.2022


Dob polaznika / cijena u kn (gotovina na rate) / cijena u KN (kartica na rate)

Holiday course:

16.-19. g. / 10.990,00 kn / 11.200,00 kn (20+5 sati nastave tjedno)

16.-19. g. / 12.290,00 kn / 12.550,00 kn (30 + 5 sati nastave tjedno)

 

Actilingua Theresianische Akademie campus:

12.-17. g. standard smještaj / 13.290,00 / 13.550,00 

12.-17. g. superior smještaj/ 14.590,00  / 14.890,00 

 

Cijena paket aranžmana uključuje:

 • 20 školskih sati tjedno (1 školski sat traje 45 minuta) za mlade 12-17 godina, odnosno 20 + 5 ili 30+5 školskih sati tjedno za mlade 16-19 godina
 • Nastavni materijal
 • Prijemni ispit
 • Potvrdu o pohađanju tečaja
 • Mladi 12-17 godina: Smještaj u rezidenciji u sobama sa 4-6 kreveta na osnovi punog pansiona ili u superior sobama sa 3-4 kreveta sa vlastitim tušem (wc na katu); mladi 16-19 godina: smještaj u rezidenciji, u dvokrevetnim sobama sa vlastitom kupaonicom na osnovi polupansiona
 • Svakodnevne poslijepodnevne aktivnosti kao što su: badminton, košarka, nogomet, plivanje, aerobic; društvene i kulturne aktivnosti: posjet lokalitetima Beča, kazališna radionica, tečaj bečkog valcera, kvizovi.
 • Slobodne aktivnosti svaku večer: disco, Beč noću, piknik, video večer
 • Prijevoz vlakom Zagreb-Beč-Zagreb
 • Prijevoz Beč željeznički kolodvor – škola – Beč željeznički kolodvor
 • Pratitelja putovanja iz Zagreba za min. 10 polaznika (pratitelj boravi u campusu sa mladima 12-17 godina, ali svakodnevno obilazi polaznike u dobi 16-19 godina te se i sa njima dogovara oko poslijepodnevnih i večernjih aktivnosti)
 • Jamčevinu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

 • pokaz za gradski prijevoz za djecu od 15 godina starosti na više;
 • putno zdravstveno osiguranje;
 • osiguranje od otkaza putovanja;
 • dodatne izlete i razglede koji nisu navedeni u programu.

Obavezna doplata (na licu mjesta):

Tijekom boravka u Beču polaznici s navršenih 15 godina trebaju pribaviti pokaz za gradski prijevoz – cca 34EUR za 2 tjedna.

Neobavezne doplate:

Doplata za intenzivni tečaj (30 šk. sati) u Theresianische Akademie (12-17 g) = 1.495 kn za 2 tjedna, odnosno 2.100 kn za 2 tjedna za polaznike 16-19 godina (koji nisu u sklopu campusa).

Važne napomene:

Po dolasku u rezidenciju potrebno je ostaviti polog u iznosu od 40 EUR (za polaznike 12-17 godina) odnosno 100 EUR (za polaznike 16-19 godina) koji se zadnji dan vraća ukoliko je soba neoštećena.

Red vožnje vlaka:

 

Pratitelj putovanja:

Najčešće je profesor njemačkog jezika koji putuje sa polaznicima te sa njima boravi tijekom cijelog putovanja i na raspolaganju je polaznicima 24/7. Brine se o redovitom pohađanju nastave i drugih aktivnosti, organizira i dodatne aktivnosti i posjete lokalitetima koji su dodatni interesantni polaznicima (to ponekad uključuje i doplatu na licu mjesta za ulaznice).

Pogledajte video o školi:

Actilingua Beč ljetni kamp za mlade

MAPA