Berlin

CIJENA OD

2.870 kn (380 €)

TRAJANJE PUTOVANJA

4 dana / 3 noćenja

Berlin - Grad umjetnosti

“Ich bin ein Berliner” slavodobitno je uzviknuo JFK daleke 1963. naglašavajući svoju podršku zapadnoj Europi njezinoj kulturi i protivljenje mraku nadolazećeg komunizma. Jedna od prijestolnica nove, ali i stare Europe.

Jeste li znali da je Berlin 9 puta veći od Pariza, a njime teče više kanala nego kroz Veneciju ili Amsterdam? To su samo neke činjenice, kako bi dobili dojam o kakvom metropolisu se radi. Sa svojih više od 180 muzeja, Berlin je vodeći grad za sve vrste umjetnosti. Od mode preko arhitekture pa sve do politički bogate povijesti, Berlin je oduvijek bio svojevrsno središte političkih zbivanja, kao i promjena svjetskog poretka.

Provjerite koliko je sati na Weltzeituhri na vrhu modela Sunčevog sustava, a nakon toga vratite vrijeme kroz posjet Letzten Instant restoranu iz 16. stoljeća, kojeg su posjećivali i Beethoven i Napoleon.

HOTELI

HOTEL ZOO BERLIN 5*

Dašak luksuza u središtu grada na samom Ku’dammu. Kažu da su svi veliki gradovi određeni najboljim avenijama, tako je i hotel Zoo – novoispolirani dragulj našao svoje mjesto u srcu zapadnog Berlina. Glamour Berlina iz 1920-ih kombiniran s duhom sutrašnjice. Dizajnerica Dayna Lee uklopila je povijesno i avant-gard s velikom pažnjom prema detaljima i očuvanjem povijesnih elemenata. Tradicija Berlina s elegancijom New Yorka i Londona.

HOTELI

HOTEL ORANIA 5*

Priča o Oraniji.Berlin počinje 1913. godine, kada je ova veličanstvena zgrada art deco na Trgu Oranienplatz otvorila svoja vrata. Kavana Oranienpalast postala je lokalna legenda, privlačeći berlinske znalce radi dobre hrane, dobre glazbe i zadivljujućeg kabareta. Danas boutique hotel Orania oživljava ovu veliku tradiciju, uvodeći goste u beskrajno inventivni kulturni život jednog od najkreativnijih gradova Europe. Uživajte u baru i salonu uz kavu ili koktel, dok u pozadini svira soundtrack berlinskih glazbenika. Nakon večere u restoranu Orania, družite se u Salonu za live jazz, klasične i elektroničke nastupe.

ATRAKCIJE

BERLINSKA FILHARMONIJA

Uzmite glamurozni i kulturno dinamičan glavni grad, dodajte nekoliko razornih svjetskih ratova i hladni rat, a zatim izgradite zid koji će ga podijeliti u dva na rok od 30 godina. Zatim srušite zid i počnite obnavljati grad, ali ovaj put dodajte generacije mladih kreativnih umova iz cijelog svijeta. Zvuči kao ludi eksperiment nauke? Možda, ali ono što dobivate je upravo Berlin: eklektična metropola s puno prostora za promjene i ponovno korištenje, mladenački i tolerantni mentalitet i organizirani pristup koji lijepo objedinjuje te elemente kako bi se izbjegao kaos koji najviše definira velike gradove. Berlin, jedan i neponovljiv. Otkrijte ga.

GASTRONOMIJA

CURRYWURST

Ne samo da ćete pronaći izvrsnu hranu, od klasičnih njemačkih favorita – kobasica svih vrsta do turske, arapske, vijetnamske i talijanske hrane, Berlin je dom i bezbroj veganskih restorana koji nude kreativne i ukusne obroke. Ljubitelji dobrog blagovanja razmaženi su izborom, a Berlin se može pohvaliti mnoštvom restorana s Michelin zvjezdicama. Currywurst je jednostavna svinjska kobasica, pržena, narezana na kriške i posuta umakom od rajčice, Worcester umakom i curry prahom. Ovaj lokalni klasik često se poslužuje uz pomfrit (Pommes) ili peciva (Brötchen). Doživite ovaj eksplozivni miks okusa i uvjerite se zašto je to najslavnija ulična hrana Berlina.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN / ZAGREB – BERLIN

Let zrakoplovm Zagreb – Berlin . Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2 – 3. DAN / BERLIN

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne programe. Znamenitosti Berlina pričaju povijest cijele jedne nacije od Brandenburških vrata pa do sjedišta saveznog kancelara. U glavnom gradu Njemačke nalaze se sve najznačajnije zgrade Vlade, a među njima i povijesni Reichstag koji je sjedište njemačkog parlamenta. Berlin je grad umjetnosti, umjetnika i muzeja. Preko 170 muzeja – među njima je i čuveni muzejski otok – čuvaju blaga čitavog svijeta. Značajni orkestri, kao što su širom svijeta slavni Berlinski filharmoničari i tri velike operne kuće sa svojim zapaženim postavama opera i baleta, čine Berlin okupljalištem ljubitelja klasike iz čitavog svijeta. Za zabavu po svačijem ukusu brinu i brojna kazališta, varijetei i cabareti. Noćenje.

4. DAN / BERLIN – ZAGREB

Doručak. transfer prema zračnoj luci. Let za Zagreb.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:

Zrakoplovnu kartu na liniji Zagreb – Berlin – Zagreb, s uključenim taksama
Smještaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*

Transfer od zračne luke do hotela i natrag
Jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI NE UKLJUČUJE

Putno osiguranje Obroke koji nisu navedeni, razglede i sl.

MAPA