ŠKOLSKA GODINA U AMERICI

CIJENA OD

TRAJANJE PUTOVANJA

ŠKOLSKA GODINA

ŠKOLSKA GODINA U AMERICI

J1 PROGRAM ŠKOLSKA GODINA U AMERICI

O PROGRAMU J1 RAZMJENE UČENIKA U U.S.A.

A La Carte Travel turistička agencija iz Zagreba, u svojstvu predstavnika renomirane američke Fondacije International Student Exchange (ISE) iz New Yorka, je agencija u Hrvatskoj preko koje učenici srednjih škola imaju mogućnost završiti jedno polugodište ili cijelu školsku godinu u Sjedinjenim Američkim Državama, uz stjecanje više nego dragocjenih iskustava za nastavak obrazovanja i dalje profesionalno usavršavanje.

Fondacije ISE, koja je osnovana 1982. godine i predstavlja najveću organizaciju te vrste u Americi, odobrena je od strane američkog State Department i ima svoje regionalne menadžere, kao i lokalne koordinatore širom zemlje, što joj omogućava da uspješno pronalazi pogodne obitelji i škole za realizaciju ovog programa.

Program razmjene prvenstveno je namijenjen učenicima II, III, IV razreda srednjih škola. Boravak je osiguran u američkim obiteljima, pažljivo odabranim od strane Fondacije. Pored kvalitetnog obrazovanja, program omogućava upoznavanje sa američkom kulturom, tradicijom i načinom života, kao i podizanje razine znanja engleskog jezika. Odlazak učenika na program razmjene predstavlja veliko i jedinstveno životno iskustvo, kao i pripremu za buduće životne izazove i snalaženje u novim situacijama.

Način organiziranja programa razmjene srednjoškolaca koji pružamo u svojstvu predstavnika renomirane američke Fondacije ISE, u odnosu na praksu subagenture ili posredstvom agencija iz okruženja, ima niz prednosti. Prije svega, cijena je značajno niža. Zainteresirani učenici i njihovi roditelji pošteđeni su odlazaka van Hrvatske radi obavljanja informativnih razgovora, osiguravanja američke vize i drugih pripremnih radnji tehničkog karaktera. Učenici imaju veću mogućnost izbora države u kojoj se žele školovati, detaljnije informacije o programu, kao i blagovremeno upoznavanje sa obitelji u kojoj će boraviti tijekom školovanja. Osnovni cilj agencije A La Carte Travel jest osigurati kvalitetne škole i prije svega provjerene i pouzdane obitelji.

Pogledajte video našeg učenika koji se priključio košarkaškom timu srednje škole u Texasu https://www.youtube.com/watch?v=786znb7J208

UVJETI ZA SUDJELOVANJE NA PROGRAMU
Kandidat mora:

· Imati između 15 i 18 godina i biti redovan učenik srednje škole

· Imati najmanje dobar uspjeh u školi i dobro znati engleski jezik

· Pokazati želju da upozna američki način života, kulturu, tradiciju…

· Pokazati zrelost, fleksibilnost, samostalnost…

· Pokazati spremnost za prilagođavanje na nov način života, nove ljude, običaje…

NAČIN PRIJAVLJIVANJA I ROKOVI
Kontaktirajte A La Carte Travel agenciju, obavite informativni razgovor i rezervirajte svoje mjesto uplatom prve rate. Nakon primitka uplate, dobit ćete aplikaciju i sva potrebna uputstva koja su potrebna za ispunjavanje aplikacije. Vrlo je važno da učenik pažljivo popuni aplikaciju koju dobije i kompletira dokumentaciju potrebnu za sudjelovanje na programu. Dokumentacija se zatim šalje Fondaciji u Americi. Kada Fondacija pregleda aplikaciju, ukoliko su svi uvjeti zadovoljeni, učenik će biti primljen na program. Fondacija potom nalazi odgovarajuću obitelj i školu, nakon čega dostavlja detaljne informacije o njima.

Prvi rok za predaju aplikacija za cijelu školsku godinu 2019/20 je 13. svibnja 2020. godine, dok drugi rok za jedno polugodište je 15. studeni 2020. godine.

CIJENE PROGRAMA 5990 USD za jedno polugodište
6490 USD za cijelu školsku godinu

Cijena obuhvaća:
smještaj i hranu u američkoj obitelji
pohađanje američke srednje škole
jedno polugodište ili školsku godinu nastave u državnoj školi
podršku od strane lokalnog koordinatora tijekom boravka u USA
transfer pri dolasku i odlasku u USA
pomoć, podršku i savjete učenicima i roditeljima od strane agencije A La Carte Travel, kao i američke Fondacije tijekom boravka u USA
izvještaje sa opisom postignutih rezultata namijenjene roditeljima
osobni intervju sa svim učenicima i roditeljima prije prihvaćanja na program
priručnik sa savjetima za sudjelovanje na programu i životu u odabranoj zemlji
preporuke i upute namijenjene učenicima i roditeljima pred odlazak na program
ELTIS test znanja engleskog jezika
pomoć prilikom popunjavanja formulara, prikupljanja dokumentacije i dobivanja US vize

Cijena ne obuhvaća:

zdravstveno osiguranje (750 USD za jedno polugodište, 1060 USD za cijelu školsku godinu, neke zemlje kao npr. SAD, Švedska, Norveška zahtijevaju kupnju točno propisanih polica osiguranja dostupnih samo kroz program) – zdravstveno osiguranje ne obuhvaća: zubara, a pod pojmom hitnog slučaja smatra se samo kada je život ugrožen.
troškove dobivanja US vize (160 USD plaća se direktno američkoj ambasadi online + 180 USD za SEVIS taksu – koja se plaća u agenciji)
zrakoplovnu kartu (rezervacija iste se radi tek po primitku odobrenja od strane fondacije da je polaznik primljen, odnosno kada dobijemo lokaciju).
predmeti osobne prirode kao što su to udžbenici, školski ormarić, cijena korištenja školskih laboratorija i ostale školske potrepštine koje ne osigurava škola
trošak osobnih međunarodnih telefonskih poziva.
učenici moraju biti propisno cijepljeni prije njihovog dolaska u inozemstvo. Svako cijepljenje nakon dolaska učenika u inozemstvu biti će obavljeno o trošku učenika.
većinom škole u inozemstvu ne izdaju diplome učenicima koji sudjeluju u J1 programu razmjene učenika
preporučen džeparac za osobne troškove je cca 200-300 USD mjesečno

Odabir regije ili države (opcionalno)

Učenici mogu izabrati bilo koju školu na području Sjedinjenih Američkih Država (regiju ili državu uz doplatu), no ne može se stopostotno garantirati da će istu i dobiti.

Ukoliko se dobije tražena regija, vrši se doplata u iznosu od 390 USD.
Ukoliko se dobije tražena država, vrši se doplata u iznosu od 650 USD.
Izuzeci: 780 USD za Floridu i 910 USD za Californiu.

OTKAZNI ROKOVI

Ukoliko učenik ne bude primljen na program, Fondacija vraća puni iznos.
Ukoliko učenik ne dobije US vizu, Fondacija zadržava 1.050 USD i vraća preostali iznos.
Ukoliko dođe do otkazivanja programa nakon prijave na program, a prije dobivanja obitelji, Fondacija zadržava 1450 USD i vraća preostali iznos.
Ukoliko dođe do otkazivanja programa nakon dobivanja obitelji, Fondacija zadržava 2150 USD i vraća preostali iznos.
Ukoliko dođe do otkazivanja programa tijekom boravka u Americi, Fondacija zadržava puni iznos.

SMJEŠTAJ – „OBITELJI DOMAĆINI“

„Obitelji domaćini“ rado će ugostiti Vašu djecu u njihove domove i osigurati Vašem djetetu sobu, hranu i toplinu svoga doma. Ove obitelji su na osnovi volonterstva i prema tome se ne plaćaju. Američka obitelj pomaže pri Vašem upisu u srednju školu koju odaberete, daje upute za život u SAD-u te podršku i asistenciju kroz bilo kakve izazove koji se mogu naći na Vašem putu. Oni će biti Vaša nova obitelj i tu će biti uvijek za Vas.

MAPA